Bagažas kelionei autobusu į užsienį

Atšilo oras – vaziuojamdrauge pasiblaškyti po užsienį. Po netolimas Europos sostines. Juk visai nesunku išsinuomoti mikro autobusiuką ir su juo nuvykti į Prahą, Varšuvą ar Rygą, ten pamatyti puikius senamiesčius, aplankyti galerijas ir pernakvoti viešbutį. Apsispręsti galite per 1 minutę, o ar pavyks susidėti lagaminą per 15 minučių? Pavyks, jeigu iškart žinosite, kokių dalykų reikėtų pasiimti į kelionę užsienin su mikro autobusu.

Sveikas maistas

Kelionės kartuKelionė autobusu ar mikro busiuku gali būti labai patogi, tačiau ji užtruks ilgiau negu važiuojant per Lietuvą aplankyti kaime gyvenančios močiutės. Ilgai teks būti ant ratų, todėl vertėtų pasirūpinti maisto atsargomis. Kam gaišti laiką vis stojant parduotuvėse, jeigu galima kartą apsipirkti prieš išvažiuojant? Mitybos specialistai būtinai rekomenduotų į keliones pasiimti tik sveikų užkandžių. Nors chalva, šokoladinis batonėlis ar riešutai ir užims nedaug vietos bei suteiks maistingų savybių, tačiau kažin ar būtent jais reikėtų lepinti skrandį visą laiką sėdint bei šokinėjant ant asfalto kalnelių. Pasiimkite kietų daržovių, nes kelionėje paprastai labai užkietėja viduriai. Tiks agurkai, ridikėliai, plautos mažos morkytės. Kieti vaisiai, tokie kaip obuoliai, mangai, įsimeskite avokadą. Šie produktai bus paprastai valgomi, su jais neišsitepsite, ir tai bus labai gerai važiuojant jūsų virškinimui. Taip pat įsidėkite vieną kietą sūrį, tai bus geras baltymų šaltinis. Kieta pilno grūdo duona taip pat bus geras variantas.

Vanduo

Skaityti toliau: Bagažas kelionei autobusu į užsienį

Mama karjeristė ir namų apyvokos daiktai

Ar kada nors susimąstėte, kad geros namu apyvokos prekes galėtų ne tik palengvinti ir patobulinti buities darbus, bet ir išsaugoti santuokas? Pasirodo, taip gali būti, jeigu pažvelgsime į viską per motinos – moters ir karjeros siekėjosperspektyvą. Mat siekdama ir būti motina, ir daryti karjerą, moteris pritrūksta valandų paroje. Retai kada pavyksta vaikų auklėjimą pasidalinti pusiau su vyru. Tačiau jeigu namie yra daug geros buitinės technikos ir aukštos kokybės namų apyvokos prekių, tai namų „tarnaitė“ ir nebus reikalinga, nes viską galės padaryti prietaisai.

Virtuvės technika

Namų prekėsMaisto kepimas, indų plovimas, daržovių tarkavimas, plaukimas Yra daugybė darbų, kuriuos reikia atlikti, norint pagaminti maistą. Tam arba galima pasitelkti visą dieną ten sėdinčią moterį ir skutančią bulves bei tarkuojančią morkas, plaunančią indus, arba viską iki 15 min optimizuojančią progresyvią moterį, kuri visiems šiems darbams įdarbina pirmiausiai techniką.

Patogus tvarkymasis

Skaityti toliau: Mama karjeristė ir namų apyvokos daiktai

Saugokime mašinos stiklus

Kartais tik pradedame važinėti nauja mašina ir jau keičiame remontuotinus stiklus. Mokame saugoti padangas, nevažiuoti ten, kur yra šukių, vinių ir spyglių, o ar mokame saugoti automobilio stiklus? Apie tai pagalvojus tenka pripažinti, kad kartais net pamirštame, dėl ko stiklai trūkinėja ir kaip juos išlaikyti puikios būklės. Tad saugokime automobilių stiklus kartu, laikykimės tokių patarimų.

Kelyje laikykimės saugaus atstumo

Tvarko stiklusViena iš labai dažnų priežasčių, kodėl pavasarį vis daugiau tenka keisti automobilių stiklų, tai į priekinį stiklą trenkęsisakmenukas, važiuojant kitai transporto priemonei iš paskos. Tuomet jau tenka ieškoti http://agnstiklai.lt ir galvoti, kas galėtų pakeisti automobilio stiklus. Pirmą kartą užlipti ant grėblio nesmagu, geriau tai būtų pamoka, bet dar geriau pasimokyti iš svetimų klaidų ir patiems to nepatirti. Važiuojant kelio danga po ratais nuolat pakliūva visokių akmenukų, žvyro, skaldos. Tai itin gerai atsiskleidžia pavasarį, nutirpus visiems sniegams. Tad kelyje tenka laikytis saugaus atstumo nuo kitos priekyje važiuojančios mašinos. Nes tai, kas dabar po jos ratais, labai greitai gali būti ant jūsų auto stiklo, o tada stiklas trūksta. Sutrūkęs stiklas ir toliau prastėja. Mat įtrūkimas visada plečiasi. Tad verta laikytis kuo saugesnio atstumo ir tikėtis, kad kiti jo laikosi, ir vieni kitiems vairuotojai nepakenksime bei neužmesime akmenukų ant kitų stiklų.

Valykime stiklą

Skaityti toliau: Saugokime mašinos stiklus

Vagys apšvarino kiemą

Ar gali būti keistesnis jausmas negu tas, kuris aplanko, kai atsikeli ryte, ir supranti, kad tavo kiemas yra juodai apšvarintas ir iš jo pavogta viskas, kas vertinga, įskaitant aliuminis, kuris stovėjo čia lauko indų pavidalu. Taip nutiko Petro šeimai, kai ryte prabudę jie pasigedo įvairių daiktų nuo kiemo.

Pavogė aliuminio gaminius

Aliuminio gaminiaiPetras sako, kad vien iš braižo aišku, kas čia tokie lankėsi, nes yra vagių – kaimynų šeima visai netoli už tvoros, ir jie dažnai čia mėgsta užsukti bei pasižvalgyti. „Kartais matome naktį, kaip kažkas eina per sodą, ir tu žinai, kad kaimynai daro savo naktinį reidą bei žiūri, ką gero turi pas save palikęs neprirakinta grandinėmis. Tai, kad jie pavogė aliuminio gaminius, irgi labai gerai juos išduoda, nes mes žinome, kad jie ne tik vagia, bet ir užsiima metalų pridavimu, tai yra jų natūralus uždarbiavimo būdas. Aliuminis yra gana brangus metalas, todėl jie pasiėmė aliuminio baliją, kuri stovėjo prie vandens čiaupo. Juokinga, nes ir čiaupą patį nusuko, kuris buvo gana sunkus ir pagamintas iš aliuminio. Paėmė tokį puodą su juodžemiu, kur laikydavome žemes, skirtas tręšimui. Galiausiai, taip pat buvo paimti ir įvairūs kibirai, smulkūs rakandai, net ir tie, kurie buvo ne iš aliuminio, bet galėjo atrodyti kaip tokie“, – sako jis.

Dingo senos padangos

Skaityti toliau: Vagys apšvarino kiemą

Vaistai ar nuodai?

Ilgą laiką žmonių požiūris į vaistus buvo labai neatsakingas, kai vaistai vartojami be saiko ir netikslingai. Dabar daug kas pereina prie ekologiško gyvenimo būdo ir vengia vaistų, kai jie nebūtini, kitiems rūpi vaistu metabolizmo tyrimas, leidžiantis tiksliai ištirti, kokie vaistai tinka žmogui, kokie ne. Vaistus svarbu parinkti ir vartoti tik tada, kai jų reikia ir tik tokius, kokių reikia, antraip vietoje vaistų jie gali tapti nuodais.

Priklausomybė tabletėms

DNRŠią temą smulkiai gvildena vienas sėkmingiausių filmų, pelniusių įvairių apdovanojimų „Reqiem for a Dream“, kur pašėlusi Amerikos visuomenė gyvena tik vaistais. Matomi personažai ir jų gyvenimas, kupinas tablečių. Viskas vaizduojama hiperbolizuotai, vidutiniškai žmogus galbūt suvartoja mažiau tablečių. Bet visgi tema užaštrinta ne be reikalo. Labai dažnai žmonės įninka į visokius vaistus, kartais tiksliai nežino, kaip jie veikia, kokį turi šalutinį efektą, ir vis tiek juos geria saujomis. Neatsakingai elgiasi ir gydytojai, kurie, kartais dėl noro paremti kažkokią farmacijos kampaniją, kartais dėl neprofesionalumo, rekomenduoja žmonėms gerti vis daugiau visokių vaistų. Tačiau ta priklausomybė yra labai bloga ir ji gali padaryti itin neigiamą poveikį.

Vaistų šalutiniai poveikiai

Skaityti toliau: Vaistai ar nuodai?