Kaip tapote investuotoju

Tapti draudimo agentais, kosmetikos prekeiviais ar sektantais jus nuolat kas nors verbuoja, tačiau frazės „investuokite su TeleTrade“ dar niekada negirdėjote. Ir kartais jus pasiekia žinia, kad vienas ar kitas pažįstamas užsiima investavimu bei tokiu būdu kuria pridėtinę vertę. Dalyvauja valiutų ir finansų rinkoje. Paklausiate, kaip jis ten atsidūrė? Sužinote, kad keliai buvo įvairūs. Štai keleto amerikiečių investuotojų atsakymų, kaip jie tapo investuotojais ir kaip išsilaikė savo pasirinktoje rinkoje.

Sudomino pažįstamas

TeleTradeTimį į finansų rinkų projektus labiausiai įtraukė susidomėjimas tuo, ką daro jo įdomus pažįstamas. „Jis visada būdavo labai protingas, daug dirbdavo, turėdavo daug pinigų. Vieną kartą sužinojau, kad jis jau ir namą užmiestyje statosi, ir atostogauja daug. Supratau, kad kažkas pasikeitė – jis dirba mažiau, o pinigų turi daugiau. Ėmiau domėtis, ką jis veikia. Net išsigandau, kad gal ką nors už įstatymo ribų. Tačiau nusiraminau – jis dirbo finansų rinkose ir jam sekėsi. Tada pamažu ėmiau tuo domėtis ir aš ir greitai supratau, kad tai nuostabus dalykas“, – sako Timis.

Informaciją rado internete

Skaityti toliau: Kaip tapote investuotoju

Mašinos iš Vokietijos – beveik sveikos

TraukėsIš Vokietijos automobilius gabenantis ir Lietuvoje pardavinėjantis Darius sako, kad dažnai automobiliai iš ten parvežti būna geresnės būklės. „Jie dažniau yra sveiki, nusidėvėjimo požymių nebūna, tikrai niekada nereikalingas koks vairotraukės keitimas ar kiti ilgo naudojimo padariniai. Paprasčiausiai mašinos būna daužtos, o paskui jas pataisius gali greitai turėti kokybišką automobilį“, – sako vyras.

Važinėja jau daug metų

Darius pripažįsta, kad automobilių pirkimo ir pardavimo amatas jau labai seniai yra jo gyvenime. Jis jau daug laiko čia užsiima tuo, kuo užsiima. „Geriausia, aišku, buvo Nepriklausomos Lietuvos pradžioje. Kaip atsidarė Geležinė Uždanga, tai labai daug tada galėjau visko parsivežti ir čia parduoti. Kadangi dar buvo sienos laisvesnės, tai daug pirkėjų turėdavau iš Azijos. O paskui kažkuriuo metu viskas sugriežtėjo ir pas mus jau nėra taip paprasta. Jau nėra to, kad būtų daug rusakalbių pirkėjų, jie čia nevažiuoja. Ta išeina, kad perkiesi tuos automobilius tarsi sau, paskui pardavinėji čia. Aišku, kai keičiasi sąlygos, nereikia taip labai nerimauti, reikia stengtis prie visko prisitaikyti ir tiek. Nė vienas žmogus negali uždirbti visų pasaulio pinigų, dėl to ir aš dėl to per daug nesuku galvos“, – sako jis.

Gedimus pataiso greitai

Skaityti toliau: Mašinos iš Vokietijos – beveik sveikos

Darbe aš laimingas esu

„Darbe aš laimingas esu, nors tenka kentėti, nors būna sunku, darbe aš laiminga esu“, – prieš dešimtmetį dainavo jau nebeegzistuojanti grupė „Armatūra“. Dar sakoma, kad darbas žmogų puošia, kad verkia duonelė tinginio valgoma ir panašiai. Lietuviai turi ir labai daug tradicijų, ir folkloro, ir pasakų ir dabar atsirandančių kūrinių, sakančių, kad darbas yra tiesiog mūsų, lietuvių kraujyje. Taigi, šios tradicijos tikrai yra. Jas liudija ir mūsų rezultatai – jeigu tik lietuviai išvažiuoja kur nors į užsienį dirbti, tuojau kalba ir jie, ir jų vadovai, kad tai puikūs ir labai darbštūs kaip bitelėsdarbininkai.

Ar žmonės mėgsta savo darbą

Darbo paieškosIš tiesų darbas yra labai svarbi mūsų gyvenimo dalis. Tačiau reikia gerai pagalvoti, iš kur yra ta tradicija tiek daug dirbti. Gal dėl to, kad senais laikais dauguma lietuvių buvo valdomi foedalų, lenkė nugaras laukuose, valdomi lenkų ir kitų ponų. Gal todėl, kad priklausė „darbo liaudžiai“ dar Sovietų Sąjungoje. Gal todėl, kad ir dabar gyvena ne taip jau prabangiai, tad tam, kad sukauptų daugiau pinigų, turi tiesiog kuo daugiau dirbti. Visi šie veiksniai galbūt ir veda į tai, kad dirbti reikia daug, sunkiai, ir kyla baimė, kad, jeigu nedirbsime, tai bus labai blogai. O štai iškeliavę į užsienį, tarkime Skandinaviją, dažnai lietuviai pasakoja, kad ten žmonės labai atsipalaidavę, darbas nėra jų taip užvaldęs kaip kad dažnai atrodo pas mus. Įdomu, ar laimingi žmonės darbe? Mes linkime savo vaikams, kad jie būtų ir turtingi, ir laimingi. Tačiau vieni tėvai skatina rinktis tai, kas labiausiai „prie širdies“, o kiti – tai, kas labiausiai perspektyvu. Gal dėl to rezultate turime daugybę teisininkų ir vadybininkų, pasirinkusių neva perspektyvias specialybes, tačiau taip ir netapusių tų sričių, kurias turėtų atstovauti, darbininkais. O žmonės, kurie iš tiesų pasirenka tai, kas prie širdies, irgi ne visada gali save realizuoti. Tarkime, kažkas renkasi kokį nors meninį išsilavinimą, o vėliau turi dirbti reklamoje ir negali kurti to, ko nori, tenka užsiimti kefyro pakelių reklamavimu.

Pirkt mirk dirbk

Skaityti toliau: Darbe aš laimingas esu

Kokias lėkštes rinktis, norint mažiau valgyti

Norint keisti savo mitybos įpročius, verta pagalvoti net ir apie tokias smulkias detales kaip lekstes, iš kurių valgome. Kartais internete vis pasirodo pavienė informacija apie tai, kokios jos labiausiai tinkamos, norint sveikai ir prasmingai gyventi, tačiau mes siūlome pasikliauti šiais kelrodžiais ir atsakymais.

Lėkštės spalva

Stalo lėkštėsSkirtingos spalvos gali mus skirtingai stimuliuoti įvairiems potyriams. Tarkime, balta spalva mus ramina ir kelia tuštumos jausmą. Tad valgymas iš baltų lėkščių nebūtinai vers greitai jaustis pilnais, gali rastis psichologinis tuštumos poveikis. Tuo tarpu mėlyna spalva yra raminanti ir joje lengva susikoncentruoti. Esant mėlynai spalvai, mes ramiai ir tinkamai pavalgysime. Raudona spalva itin dirgina, todėl ji gali trikdyti valgymo jausmą įvairiais skirtingais būdais. Geriausia, jeigu patys pabandysite įvairių skirtingų spalvų lekstes. Jas galima pirkti visas spalvotas, būna tokių rinkinių. Tai padės lengvai ir greitai išsiaiškinti, pajausti, suprasti savo valgymo įpročius.

Lėkštės dydis

Skaityti toliau: Kokias lėkštes rinktis, norint mažiau valgyti

Spalvotojo metalo supirkimas – metalo savybės ir apdirbimas

MetransaPopuliariausi spalvotieji metalai – tai žalvaris, varis, aliuminis, bronza, cinkas, magnis, nikelis, titanas, švinas, alavas ir kt. Tarpusavyje metalai skiriasi ne tik apdirbimu, bet ir panaudojimo sritimis. Superkame metalo laužą, priimame visas konstrukcijas ir įrenginius, turinčius metalo. Galime atvykti į kliento nurodytą vietą, be to, esant būtinybei, atliekame metalo konstrukcijų demontavimo ir pjaustymo darbus.

Spalvotųjų metalų savybės ir apdirbimas

Šiandien egzistuoja keli metalų klasifikacijos būdai, tačiau paprastai išskiriamos penkios pagrindinės metalų grupės. Tai yra juodieji metalai, spalvotieji metalai, taurieji metalai, lengvieji metalai ir sunkieji metalai. Itin didelę paklausą turi spalvotieji metalai, kurie gali būti naudojami įvairiose pramonės srityse.

Spalvotieji metalai yra itin patvarūs ir ilgaamžiai, jie gali būti naudojami darbui aukštoje temperatūroje. Tiesa, metalai gali suirti, veikiami rūgščių. Siekiant apsaugoti spalvotuosius metalus nuo atmosferos poveikio korozijai, juos būtina dengti specialia danga. Šiandien metaliniai paviršiai gali būti apsaugomi juos gruntuojant, dažant ar naudojant modernius apsauginius preparatus. Spalvotieji metalai gali būti pritaikomi įvairiose pramonės srityse, dažniausiai – technikos gamyboje. Primename, kad dalis metalų, pvz., magnis, aliuminis ar varis, išsiskiria dideliu šilumos laidumu. Tai reiškia, kad norint minėtuosius metalus suvirinti, būtinas galingas šilumos šaltinis. Tam tikrais atvejais gali būti reikalingas ir išankstinis medžiagų pašiltinimas. Beje, minėtieji metalai kaitinami gali prarasti mechaninį atsparumą, t. y. tam tikros temperatūros metalai gali netekti atsparumo smūgiams. Verta pastebėti, kad kaitinami spalvotųjų metalų lydiniai, lyginant juos su juodaisiais metalais, išskiria didesnį kiekį dujų.

Metalo supirkimas

Skaityti toliau: Spalvotojo metalo supirkimas – metalo savybės ir apdirbimas