Saugokime mašinos stiklus

Kartais tik pradedame važinėti nauja mašina ir jau keičiame remontuotinus stiklus. Mokame saugoti padangas, nevažiuoti ten, kur yra šukių, vinių ir spyglių, o ar mokame saugoti automobilio stiklus? Apie tai pagalvojus tenka pripažinti, kad kartais net pamirštame, dėl ko stiklai trūkinėja ir kaip juos išlaikyti puikios būklės. Tad saugokime automobilių stiklus kartu, laikykimės tokių patarimų.

Kelyje laikykimės saugaus atstumo

Tvarko stiklusViena iš labai dažnų priežasčių, kodėl pavasarį vis daugiau tenka keisti automobilių stiklų, tai į priekinį stiklą trenkęsisakmenukas, važiuojant kitai transporto priemonei iš paskos. Tuomet jau tenka ieškoti http://agnstiklai.lt ir galvoti, kas galėtų pakeisti automobilio stiklus. Pirmą kartą užlipti ant grėblio nesmagu, geriau tai būtų pamoka, bet dar geriau pasimokyti iš svetimų klaidų ir patiems to nepatirti. Važiuojant kelio danga po ratais nuolat pakliūva visokių akmenukų, žvyro, skaldos. Tai itin gerai atsiskleidžia pavasarį, nutirpus visiems sniegams. Tad kelyje tenka laikytis saugaus atstumo nuo kitos priekyje važiuojančios mašinos. Nes tai, kas dabar po jos ratais, labai greitai gali būti ant jūsų auto stiklo, o tada stiklas trūksta. Sutrūkęs stiklas ir toliau prastėja. Mat įtrūkimas visada plečiasi. Tad verta laikytis kuo saugesnio atstumo ir tikėtis, kad kiti jo laikosi, ir vieni kitiems vairuotojai nepakenksime bei neužmesime akmenukų ant kitų stiklų.

Valykime stiklą

Paprastas būdas išlaikyti gerą matomumą per stiklą – valyti jį. Stiklų priežiūra priklauso nuo sezono ir metų laiko. Šaltu metu gali apšalti stiklai, tada reikia gremžti ledą bei šildyti mašiną iš vidaus, taip pat reikalingas neužšąlantis žieminis langų skystis. Kitu metu reikia daryti kitus dalykus ir galbūt valyti stiklus kažkuo kitu, kad jie būtų švaresni. Reikia ir nuolat keisti langų valytuvus, kad jie išliktų kokybiški ir galėtų visada tinkamai prižiūrėti stiklus.

Nepalikime neaiškiose vietose

Kita priežastis, dėl kurios dažnai atvykstama keisti stiklų – tai įsilaužimai į mašinas. Į jas patogiausia įsilaužti išdaužus stiklą. Tad jeigu paliekate mašiną neapdariai, kur tamsu ir nėra jokios sargybos, o galbūt mašinoje ant sėdynės paliekate ir kokį vertingą daiktą ar kaip jauką atrodančią piniginę, rankinę, nenustebkite, kad langas bus išdaužtas. Tuomet teks keisti langą. Stiklas turi būti gerai įdėtas jau nuo pat pradžių. Tinkamai įtemptas ir sumontuotas, nes tik tokiu atveju galėsite žinoti, kad jis tikrai nepatirs dar kokių nors papildomų traumų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *