Saugumo priemonės vaikams su paspirtukais

Kartais paspirtukai vaikams gali neprigyti kaip žaislas ar transporto priemonė, o kartais gali tapti pačiu mėgstamiausiu laisvalaikio praleidimo būdu. Tik jūs vieni žinote, kas patinka jums, o kas patinka jūsų vaikui – dar išsiaiškinsite. Ne jums spręsti, kas jam patiks, tad susitaikykite su tuo, kad jam gal patiks ta sporto šaka, kuri nepatinka jums, arba kad nutiks net ir atvirkščiai. O jeigu vaikas rodo didelį susidomėjimą paspirtuku, jūsų pareiga yra pasirūpinti to susidomėjimo puoselėjimu bei užtikrinti esmines saugumo taisykles ir reikalavimus, kad kelionės ir pasivažinėjimai paspirtukais būtų visada tik sėkmingi ir laimingi.

Svarbiausia – šalmas

Vaiko paspirtukasPats svarbiausias dalykas, kuris turi būti perkamas, kai įsigyjama paspirtukai vaikams, tai yra šalmas. Galvą saugoti reikia bet kokiais atvejais. Iš tiesų, net vaikštant po miestą galima užsidėti šalmą, jeigu labai bijote, kad jus partrenks automobilis ar kad kas nors kito sužeidžiančio nutiks. Na o jūsų vaikui šalmas reikalingas, nes važiuojant per greitai su paspirtuku gali tekti bent kartą ar kelis padaryti tokį manevrą, dėl kurio kas nors bus ne taip ir gerai. Blogiausia, jeigu vaikas kris nuo laiptų ar tiesiog paprasčiausiai trenksis galva į asfaltą. Tokių dalykų neišvengsite, tačiau jūsų pareiga yra nupirkti gerą, tinkantį šalmą ir įpareigoti vaikui jį dėvėti. Galima perkant šalmą iškart konsultuotis su vaiku,klausti, koks šalmas jam gražiausias. Pagal tai, koks jis bus, paskui galima ir parinkti, kokį pirkti. Gražus šalmas vaikui patiks ir jis jį dėvės, o toks, kuris patinka tik tėvams, stovės spintoje amžinai, kol šalmo saugoti turima galva važinėsis paspirtuku mieste.

Apsaugos sąnariams

Taip pat kaip perkama paspirtukai vaikams, taip turi būti perkamos ir profesionalios apsaugos. Nors sakoma, kad vaikų kaulai yra guminiai, senovės statistika rodo, kad labai daug vaikų neišgyvendavo. Dabar mes vaikus auginame daug atsargiau ir atsakingiau, todėl jiems reikia stengtis suteikti visas sąlygas, kad jie galėtų gyventi kuo ilgiau, saugiau ir sveikiau. Nesvarbu, ar vaikas nutars važinėtis paspirtuku, ar riedlente, riedučiais ar dar kuo nors – turite nupirkti jam kelių ir alkūnių apsaugas, nes tik jos padės apsisaugoti nuo traumų bei nubrozdinimų. Net ir menki įbrėžimai kūno tikrai nepuošia, nors, kita vertus, šiek tiek treniruoja savisaugos instinktus.

Tinkamai praeitos pamokos važinėjantis mėgstama priemone – taip pat geras saugumo garantas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *